Hai..

Tadi aku baru je baca berita harian online dalam kolum macam-macam.

Memang macam2, pelik, lucu dan aku rasa tak bertamadun skit. Baru2 ni d Riyadh ‘pengembala2’ wat pertandingan ratu cantik, tapi bukan manusia tau..mereka2 yang tak masuk akal ni nak cari ratu d kalangan unta-unta padang pasir. Great idea..

Antara kreteria yang perlu ada pada unta ini untuk dinobatkan sebagi ratu ialah, berleher jinjang dan bermata besar..haha..bukan tak hampeh diorang ni. Cam takde wanita2 cantik lagi kat Timur Tengah nu..ke masyarakat kat sini dah bosan tengok perempuan, ye lah yag kita semua ma’lum di arab sana pertandingan ratu cantik diharamkan?tak taule..wallahua’lam.

Walauapapun, lepas ni maybe RATU UNTA berkenaan akan menjadi duta kepada negara mereka atau duta kepada pengeluaran daging unta maybe untuk pakaian, minyak wangi, aksesori wanita contohnya atau untuk iklan2 kat tv. Siapa tau..sebab skang ni modal2 demand skit, senang ambik unta sebagai model. Tak gitu..

Macam2..Walahua’lam..wassalam..