Salam semua..

Post yang lalu aku bagitahu rahsia wanita melalui unsur. Post ni pulak mengenai lelaki. Terima kasih bebanyak kepada penulis(Wan Mohd Muzri) aku celok ‘benda alah’ ni dari laman web beliau.. minta halal yerk..Meh kita tengok…

Leo (24 Julai – 23 Ogos)

Orang nya: penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan org yg disayangi nya. Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego… (jejaka leo memang gitu).

Tips utk memikat: sebagai perempuan, harus lah menunjukkan kewanitaan yg selembut-lembut nya. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.

 Virgo (24 Ogos – 23 September)

Orang nya: pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng’eng. Suka mencari perhatian dari perempuan.

Tips utk memikat: Lelaki Virgo suka yg pendiam, tak kecoh,sofisticated,simple, jgn banyak cakap..(cerewet pulak si virgo nie) So kenalah pandai menyerlahkan nilai2 kewanitaan, gaya yang manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo ceng’eng..kuat merajuk)

WARNING: Bilapergi dating, jgn pakai yg ter “over welming”..virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi jer flying kick sama dia.  

Libra ( 24 Spetember – 23 Oktober)

Orang nya: cerewet, posessive, takes things lightly when comes to quarrel tapi jujur dlm segala hal

Tips utk memikat: Senang aje..Libra suka perempuan yg ceria, happy go lucky..SO be urself

WARNING: So bila nak date..makai lah make-up yg sederhana..tapi jgn lupa cover-up pimple jika ada..a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang nie semua hensem  

Scorpio ( 24 Oktober – 23 November)

Orang nya: action serius, mudah cemburu, mood swing..

Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nya..nak bergayutdi talifon berjam-jam pun takpe! janji dgn dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive. Tak suka berkongsi perempuan nya dgn org lain.WARNING: Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio… (jgn kata guek tak kasi warning)  

Sagitarius ( 23 November – 21 December)

Orang nya: Fu..yoh..siapa dpt memang untung… Sagitarius org nya happy aje..suka (bergembira tepok tangan sama2..la la la..) bawa partner jalan2..sort of adventurous

Tips utk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak keluar..tengok wayang ke? kanoeing ke? anything asal kan jgn membosan kan…

WARNING: Jgn “u plan..i plan lah”..’confirm tak ada plan’.  

Capricon ( 22 December – 20 Januari)

Orang Nya: Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorg yg sukar nak meluah kan perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan ‘cinta’ pada anda

Tips utk memikat: COOL aje sis..nak tekel mereka bukan mudah..jgn give in selalu..ajar sikit..mereka jual mahal..kita jual lagi mahal

WARNING: Macam layang2 putus tali..jual mahal..mahal jugak sis..jgn mahal sampai terputus tali..melepas lah kau nanti…  

Aquarius ( 21 Januari – 19 Februari)

Orang Nya: Pijak semut tak mati..

Tips utk memikat: Kacang aje..sentiasa berpakaian cantik, glamer..comfirm dia sentiasa nak berkepit aje dgn u

WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dgn org..so sbelum dia tinggal kan kita..kita blah dulu  

Pisces (20 Februari – 20 Mac)

Orang Nya: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy..

Tips utk memikat: Kasi jer belacan…

WARNING: Diorang tak suka macam belacan!  

Aries (21 Mac – 20 April)

Orang Nya: Anak mak! smart mamat. intelligent,

Tips utk memikat: Bagus utk minah2 tudung (NO OFFENCE) but its true..Jejaka Aries suka wanita yg sopan, tata-tertib..sebab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yg bagus punya

WARNING: Jika anda betol anda rasa aries ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jgn lah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulandi workshop baru baik.  

Taurus (21 April – 21 Mei)

Orang nya: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dgn pendirian sendiri…

Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar, let him find out the real u..

WARNING: Kadang-kadang diorang suka buat kelakar seorang seorang… kesian takde orang lain layan…  

Gemini (22 Mei – 21 Jun)

Orang nya: Gemok! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jgn harap anda nak menang..dalam apa2 persoalan jua mereka ada aje alasan nya

Tips utk memikat: Sabar aje lah..be patient. Sebagai perempuan, mengalah lah sikit..lambat laun hati nya akan lembut jugak..Lelaki Gemini nie suka pada perempuan yg lembut, hatinya akan lembut jua.

WARNING: Jgn bersikap terlalu kasar dgn nya..kalau dah tak tahan dgn mereka..blah aje jgn banyak cakap..mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer.