Salam,

Jumaat. Oh..sungguh indah perasaan itu. Sebab esok dan lusa cuti daripada berkerja. Hmmm..dua minggu berturut-turut menghadiri jemputan majlis perkahwinan rakan-rakan.

Oleh kerana hari ini rest paling lama, jadi pergilah berongeng keluar dengan kawan-kawan, di samping mencari hadiah untuk jemputan kahwin. Ooooww…menyesal pergi Parkson. Sana-sini sale. Geram!

Perempuan dan jualan murah tidak boleh dipisahkan, walaupun dulu aku tidak mengakuinya..~(-_-“)~sewaktu zaman-zaman belum matang dan tahu bertapa release nya apabila shoping dan ter’nampak’ sale..hihi..

Kenapa perempuan dan jualan murah (shopping) seperti sahabat baik?

i) Memang azali wanita diberi 99 nafsu-dan salah satu nafsu itu adalah-membelidanmembelah..~-_-

ii) Tiada akta yang dibuat untuk melarang wanita ber’shopping’ terutama ketika sale..~-_-

iii) Terbukti, apabila wanita sedang mengalami tekanan, maka beriadah dengan cara ‘window shopping’ akan mengurangkan rasa tekanan itu ~ research by….(hey, ladies..put your name here..those who supporting me!)…-_-

iv) Sudah namanya wanita…-_-

v) Lebih  jimat kalau ber’shopping’ ketika adanya sale (walhal, ramai yang tertipu melihat harga barang yang ada .99sen dibelakang, dan 10%, 20%, 30% lebih-lebih lagi 50%, berpinar-pinar mata, sedikit lagi jatuh pitam)..hihi..-_-

vi) Selalunya, semasa musim perayaan, di situlah adanya sale, jadi, masa itulah adanya bonus, kalau tak ada pun memang sudah set on mind, kumpul duit untuk ber’shopping’ ketika sale..(ehem…siapa cakap perempuan tidak pintar!)..-_-

vii) …………………………………………………Wanita adalah makhluk yang lemah dengan GODAAN……………………………………………-_-

Hmmm..sebab lain fikirlah sendiri.

Tapi, personally, sifat shopping itu akan ada pada setiap manusia. Cuma, tahap ‘kelahapan‘ itu berbeza-beza. Hahaha..ayat ganas di situ.

Ok, lupakan pasal sale dan wanita.

Lepas balik dari membeli hadiah, and time to write romantic card for newlywed couple, so cute, bila masing-masing menilai tulisan sendiri, maka di situlah terbongkar karakter masing-masing. Uhhhh…nasib baik penilaian terhadap diriku sungguh positif sekali. Hahaha..kembang semangkuk.

Tepat. Apa yang dinilai memang menepati siapa sebenarnya aku. Kebetulan atau aku hanya syok sendiri. Bahaya betul.

So, moral, don’t reveal your handwriting to the others who knows to ‘read’ your character. So, ashamed.

Adiossss.