Salam,

Demam bola hari ini.

Letih semalam berteriak lagi. Ya, lagi. Hihi…tapi semalam tambah aksi melampau melompat-lompat macam kera dan berlari berpusing-pusing, menghempas dinding rumah juga menggigit bantal busuk. Lebih teruk daripada perlawanan pertama Malaysia-Indonesia..hehe..

Gila gedik kau. Tampa kang!

Kami tengok hanya dua orang sahaja, tetapi riuh nya macam 10 orang..apa tidak kalau bola masuk kotak pinalti siap tarik nafas dan berteriak..ah..aha..ahhhhh…

Paling lucu di area apartment kami bersahut-sahutan jeritan. Gila meriah. Di kedai makan dan restoran kat depan pun kecoh.

Di wall FB lagi meriah.

Antara kata-kata yang boleh aku copy dan paste pasal bola semalam ialah….emmm…just for fun ya, no intention to harming…(^_*)..

“Pagi ni Mana2 Indon Kontrak yang tengah Jalan Kaki nak pegi Keje aku jerit MALAYSIA!!!! HeHe..”

(Status di pagi hari selepas penat berteriak malam tadi, tak penat-penat nak menjerit lagi sambung di pagi-pagi..ngehngeh..)

“udah2..usah nanges…esok keja.sperti biasa ya ibuk bapak.”

(yang ini status lepas perlawanan tamat…hihi..)

“Kelebihan Pasukan Malaysia.adalah bermain satu pasukan melebihi individual.skill. Garuda harus belajar sama Harimau.”

(Status puas hati pada sebelah tengah hari..see..masih bersemangat dan bangga Malaysia menang..hihi…)

“Champions!!Malaysia wins gold! 4-3 penalty shoot out.. Nothing more precious than beating Inodonesia at their own yard!!Well done Malaysia!!Aummmmmmmmm…”

(Status seminit selepas sepakan penalti si Baddrol..pantas kan?)

“Drama baju merah mlm ini..”

(Ni diupdate selepas si Bonai asyik jatuh dan Sinaga pura-pura kesakitan selepas kena libas kaki, nasib pengadil (ehem…hansem!) tak layan..booooo..)

“Dah LAP airmata tu..sinetron dah abis!! Go HM..go HM.. Alhamdulillah..”

(Yang ni update lepas lagu negaraku berkumandan..maybe..haahaha..)

“nak layan crita indon yg direkod d astro 3 hari lepas..tajuk Garuda Didadaku…”

(Status tadi tengah hari..lepas cerita kemenangan Malaysia belum basi…(-_-“)…)

“tengkiuuuu apek….fakri pasni main jauh2….g main bola jaring plak key”

(Ni pun status selepas confirm Malaysia menang, time lepas jerit-jerit tendangan penalti si Baddrol masuk..cepat-cepat update status..hahaha…gila meriah..)

“sakit tgn aku tumbuk lantai”

(Ini paling best, status selepas beberapa kali gol percubaan Malaysia tak masuk-masuk..huhu)

Ibu segala pingat! Kau ada? Tahniah, Harimau Muda🙂 Hehehe, tak kebah2 lg demam bola ni…

(Hmmm..yang ini pagi-pagi buta lagi da update..hihi..)

TEAM Malaysia Hebat.. namun rahsianya ..kerana MALAYSIA ade seorang MUSLIM, ade seorang TAMIL, ade seorang pula GURU, dan yg penting Team MALAYSIA ade khairul fahmi che mat yg sentiasa cermat menangkap bola, dan MALAYSIA juga ade baddrol bakhtiar yg sentiasa berikhtiar menjaringkn gol dari jarak jauh🙂 kekekeekekee dan yg paling Hebat ialah kerana MALAYSIA ade ONG ( Ong Kim swee )!!!!!! Hahah….just a joke..Tahniah Malaysia….Tahniah seluruh rakyat Malaysia.. :)  

(Yeah!!..ini paling aku suka baca, gila kreatif!)

Terima kasih kawan-kawan aku copy ayat-ayat kamu..(^_^)..fun kan?

Bangga jugalah, apabila lihat semua rakyat Malaysia menyokong penuh pasukan Harimau Muda..we love you all la…:)

Tu baru kawan-kawan Fb, belum Tweeter kan?hehe..

Dengar radio pun, topik pagi diorang memang semua pasal bola.

Percaya atau tidak, kami di office, harap maklum semua perempuan, sampai-sampai saja letak beg dan berkumpul cerita pasal keterujaan tengok bola semalam. Bayangkan 1 jam lebih kami bercerita..hihi..

Kalau di rumah dulu kakak aku selalu tanya kenapa ko suka tengok sukan padahal ko bukan kaki sukan?

Heh?

Takkan kita mesti jadi olahragawan dan olahragawati baru boleh tengok sukan…hihi..

Tapi, sayanglah Harimau mUda…AuuuuuUUUUUUUUMMMMMMMM…

Hmm..adakah kata-kata semangat itu hanya apabila kita menang?