Archive for Disember 2011

Perempuan oh Perempuan

Salam,

Update blog laju-laju. Nak tidur awal supaya boleh bangun awal. Esok subuh keding lagi sudah bertolak ke tanah tinggi Kundasang.

Pergi Kundasang menyertai kem BTN (sila kagum sebab mengikuti kem ini adalah sukarelawawan). Berkemas dari jam 2.00 petang sampai jam 9.00 malam tak siap-siap lagi. Aduh..bab packing memang kelemahan aku. Tak tau macam mana mau susun. Rasanya macam semua keperluan mahu diangkut sekali.

Hmmm…jangan lupa <—untuk peringatan diri sendiri–> jangan lupa bawa gaviscon paling penting, sebab perut aku ni gila mengada manja kalau bab berjalan menjadi-jadi gastriknya, stokin dan baju sejuk sebab kawasan tu memang sejuk banget, berus gigi (ini pun penting..hehe), spec, pencuci lense, dan minyak gamat.

Pastu, kena bawa plastik tempat baju-baju kosong, hanger dan bekal air putih juga vitamin ACE.

Pastu…kan..kan..banyak sangat barang-barang yang aku kena bawa, macam mana nak muat satu beg. Satu hal nak pack jadi padat dan boleh bawa 2 beg sekurang-kurangnya, tetapi sampai saat ini sudah tiga beg aku pack barang-barang..hehehe..

Sebeg untuk pakaian sahaja, satu beg untuk barang-barang kecil, cermin dan hanger, satu beg untuk kasut dan selipar.

Hmmm..susah perempuan ni.

#Pssstttt..plan nak sumbat bantal busyuukk jugak..hihi…

 

Budak comel lahir hari Krismas

Dua puluh enam tahun yang lalu, lahirlah seorang bayi comel tepat jam 3 pagi. Di waktu semua bidan dan klinik tutup kerana bercuti sempena hari Natal. Maka kelahiran seorang bayi perempuan yang comel itu disambut kelahirannya oleh tangan seorang bapa.

Cehhh! akulah bayi comel itu..<–haha gila perasan tetapi kan semua bayi yang baru lahir memang comel kan?

Hemm..aku sudah berjanji akan update satu entri khusus sempena hari kelahiran aku. Ngeh..ngeh..ini pun dengan paksaan. Bukan kerelaan menghapdet. Oklah..oklah..aku rela dalam paksa..

Aku dah dapat hadiah an advance lagi.

Thanks all my deares friends. Love you all la..<—ini betul!

Tak ada apa-apa sambutan pun sempena birthday aku hari ini. Tetapi sangat gembira. Entahlah what for reason. Terima kasih Allah bagi saya umur yang sangat panjang.

Hmmmm…aku amik cuti 4 hari..dah plan nak buat makan-makan dengan member ofis sebab ada 2 orang member nak pergi sambung study, jadi kena raikan mereka..<–ni trip-trip macam pandai masak je suh orang makan hasil air tangan dia..wekk!

Pada malam 22 Disember tu aku dan 4 orang girlfriends pergi dinner bersama. So sweet! exchange gifts also kemudian sambut birthday aku in advance. Thanks girls.

Seseorang seperti kamu, memang bukan untuk aku

Salam,

Cettt! tajuk entri rasa macam nak humban diri sendiri di dalam gaung.

Petang Selasa lalu (baru berkesempatan update blog) bertembung dengan bekas admire..emmm..bukan..masih admire..(^_^)..

Aku jumpa dia dalam bank, dia tetap macam dulu, masih  kachak, manis, tinggi, kurus dan suci murni wajahnya. Pastinya aku masih jatuh cinta padanya untuk kesekian kalinya, lagi, lagi dan lagi. <—- haha..ini pengakuan tidak tahu malu..huhu..

Emm..serius bergegar kepala lutut bila aku nampak muka dia dari tepi walaupun aku berada di barisan paling belakang waktu tu..tapi sedih dia bersama isterinya yang cantik kebabom..wewewe..<— sangat cemburu waktu tu..(-_-‘)

Entahlah, aura dia, ada di mana-mana, walaupun semalam aku tak pandang depan sebab sibuk tengok handphone tapi aku terasa macam ada sesuatu di barisan paling hadapan, aku angkat je pandangan, trang-tang-tang muka dia kat depan. Pelik kan? lebih pelik rupanya aku tersalah masuk barisan..malu sangat-sangat, ada pula aku masuk barisan mesin cash deposit bukan ATM mesin. Memang Tuhan nak tunjuk yang aku mahu jumpa dia kut, kalau tak kenapa harus aku salah barisan kan?pelik tak?wallahua’alam..

Waktu si admire tu lalu tepi, aku hanya tunduk dan bersembunyi di belakang orang depan aku, nasib baik orang tu besar dan tinggi kalau tak memang dia akan nampak aku..nasib..nasib..nasib..

Huhu..admire..kenapakah kau bukan untuk ku?kenapakah aku bukan untukmu?<—kalau nak muntah silalah muntah..sila..sila..sila..

Kronologi kisah hidup kami menunjukkan seperti yang kami akan hidup berjodoh bersama, serius. Tetapi penghabisannya kami tiada apa-apa kaitan pun..hehe..<— malu betul..

Kami bermula dari sekolah rendah, dia setahun lebih tua dari aku, waktu aku darjah 4 dia dalam kelas 5, aku memang sejak kecik suka pemandangan yang indah-indah, jadi si admire tu memang salah satu pandangan terindah budak berumur 10 tahun..ngehngeh..jadi dia memang orang yang aku aim-aim masa di sekolah lebih-lebih lagi hari Isnin perhimpunan, sebab mestilah dia berdiri di hadapan sebab dia pengawas dan aku haruslah orang paling hadapan juga sebab aku pendek..hehe..kalau hari biasa pula aku suka aim time dia lalu depan kelas atau time di kantin. Kecik-kecik da pandai merenyam kan?

Tetapi sayangnya, pada tahun yang sama juga si admire pindah pergi bandar, KK. Hubungan kami terputus kira-kira 5 tahun.

5 tahun kemudian, aku pindah sekolah menengah di KK, rupanya satu sekolah dengan admire. Waktu tu aku tingkatan 4 dia berada ditingkatan 5. Kemudian aku ditinggalkan lagi oleh dia.<—macam sengaja lari-lari dari aku kan?

Kemudian dia pindah sekolah sains, tetapi area KK juga. Jadi kami ‘bersama’ dalam 2 atau 3 bulan sahaja. Sedih. Hubungan (ceh!boleh kah dikatakan hubungan wal-hal dia tak tahu kewujudan kau!) kami terputus hubungan 4 tahun lagi. Penuh dugaan dan cabaran kan ‘hubungan’ kami?..hehe

Kemudian aku ditawarkan belajar di kolej (waktu tu universiti kami belum naik taraf jadi U, still KU) di Nilai, Negeri Sembilan. Minggu orientasi bagi pelajar baru.

Kan aku dah kata aura dia ada di mana-mana. Sesi penerangan semasa pendaftaran aku dah cam suara dia, tetapi waktu tu tak terlalu teruja berfikir suara siapakah yang macam aku kenal itu, tetapi kekalutan untuk mendaftar dan mengumpul semua benda-benda yang diperlukan semasa orientasi dan pendaftaran, di samping mencari geng-geng Sabah yang bersepah tu membuatkan aku terlupa sebentar pasal pencarian gerangan pemilik suara itu. Aku terlupa seketika.

Kemudian, selepas semuanya ‘aman’ dan boleh berfikir, aku teringat balik, suara siapa yang macam aku kenal pemiliknya. Kemudian di suatu pagi yang indah <—ayat mesti poyo sebab ini adalah perjumpaan pertama kami selepas 4 tahun berpisah..wekkkkk! sambung balik —-> kami berkumpul di asrama sebelum bertolak ke dewan untuk mendengar taklimat pelajar baru. Kemudian sebelum bertolak kami diminta untuk membuat barisan. Kemudian ‘suara’ fasilitator yang aku kenal itu juga yang bergema. Jadi aku kurang sabar, aku cari-cari, al-maklumlah aku kan pendek dan terpaksa melompat-lompat anak ikan terjinjit-jinjit cari wajahnya. Emmm..lupa! aku rabun pulak time ni, aku tak guna spek lagi..jadi kabur-kabur jak aku tengok mukanya. Masa ni belum cam lagi siapa dia.

Kemudian kami berkumpul di dewan. Fasilitator perkenalkan diri, giliran dia, bila dia sebut saja nama penuhnya serta asal aku dah menggeletar lutut. Sah! memang dia. Kami memang berjodohkan? waktu ni dia tahun kedua. Tetapi kami berlainan fakulti..(-_-‘)

Gembira bukan kepalang. <—masa ni jantung aku berdengup kencang tau. Sepatutnya minggu orientasi adalah minggu paling azab bagi pelajar baru, tetapi bagi aku hari paling bahagia sebab tiap-tiap hari bangun pagi dengan semangat tak sabar nak jumpa admire. Kemudian, habis minggu orientasi aku still menunggu dan mengsekodeng si admire dari jauh-jauh, dalam bas, di kafe dan sewaktu dia main futsal dengan kawan-kawan <—aktiviti ni hanya diketahui oleh roomate ku, sebab kami sama-sama sekodeng admire masing-masing..haha..

Hmm..kalau fikir-fikir kami memang macam dijodohkan oleh Allah kan?? Tetapi sayangnya sehingga kini aku masih tidak tahu dia perasan atau tidak kewujudan aku di sisinya selama ini. Cehhh! mestilah tidak. Sebab…sebab..dia tak perasan pun aturan yang Allah susun untuk kami..(-_-‘)<—-ini muka sedih atau apa pun aku tak tahu.

Kemudian dia habis setahun lebih awal dari aku. Jadi terpaksalah aku meneruskan aktiviti kehidupan seharian tanpa pemandangan indah lagi. Admire pergi dulu. Dia bawa haluan sendiri, masa ni aku tak tahu apa-apa mengenai dia. Sehinggalah aku berkerja di Putrajaya dan balik semula ke Sabah dan menjadi guru ganti. Satu hari aku balik kampung dan ternampak kad jemputan walimatulurus. Aku baca siapa pengantin. Huarghhhh…ADMIRE..serius aku down sangat.

Mengajar pun aku dah tak tentu arah. Emosi memang menyimpang, kesian pelajar-pelajar. Hmmm..kuat rupanya penangan dia kan?Ok, dari hari itu aku bernekad bahawasanya memang kami tiada jodoh. Buang perasaan ‘bodoh’ dan syok sendiri jauh-jauh. Aku mulakan hidup baru. Aku lupakan dia buat selamanya. Yup, buat selamanya.

Tetapi, Allah memang ada perancangan tersendiri kan?waktu aku pergi KL baru-baru ni, aku jumpa muka yang sama dengan admire. Karakter, bentuk muka, perilaku, sebijik sama. Dia kawan kepada sepupu kawan aku..<–emm..faham tak..hehehe..

Memang masa dia amik kami dari airport, aku dah pandang dia lain macam sahaja. Bila face-to-face serius sebijik. Macam kembar dia. Wallahu’a’lam.

Kalau aku penulis novel akan aku buat ending yang gembira..hahaha..gila perasan betul aku..tak apalah siapalah kita untuk menentukan jodoh serta perjalanan hidup sendiri kan?

Tetapi yang penting, dia tetap dan selamanya menjadi admire aku. Tiada ganti. Serius. Apakah, bodohkan? Jadi tujukan lagu Adele Someonel Like You untuk diri sendiri…lalala..alalala..

#Hmm..aku pernah terbaca kalau kita mencintai seseorang tetapi dia atau orang lain tak tahu perasaan kita terhadapnya, kemudian kita mati, maka syurgalah buat kita. Betul?

Si Jejaka ‘bijak’ mengahwini ‘lelaki’

Salam,

Jom bergosip!

Baiklah..jom..jom..

Hmm..kalau bukan aku dan rakan-rakan ofis bergosip, maka bukan kamilah tu..(^_*)

Tadi pagi sibuk beberapa orang member bercerita mengenai kes bekas pelajar tajaan syarikat gergasi dalam negara berkahwin dengan lelaki bukan calang-calang lagi mamat Dublin..perggghhhh..cissss! emmm..lelaki dan lelaki disatukan?very rare..yup..for our country and nature..lelaki dan lelaki orang barat memang selalu kita dengar kan?tapi kes kali ini sungguh spesial.

Jadi, al-maklumlah, aku yang memang ketinggalan keretapi sejak dua menjak ni memang tak tahu hujung pangkal dan asyik bertanya apa cerita ni?siapa?bila?di mana?handsome tak?orang mana?..dan..dan..sikit lagi kena bagi pelempang percuma sebab terlalu jakun..hehe..tapi member-member taklah sanggup bagi pelempang, diorang cuma cakap dengan penuh kasih sayang bahawasanya aku adalah ‘orang kampung’..isk..isk..huhu..Love you all la!

Tulah padan dengan muka sendiri. Malas sangat buka online newspaper kebelakangan ni, dah free-free terserlah baru keluar bertapa dari gua tempurung..cehh!

Hmm..oleh kerana tidak mahu digelar orang kampung lagi, ya lagi, maka aku pun menyibuk pergi guna khidmat pakcik google cari tajuk ‘Pemuda Melayu kahwin lelaki’..hehehe..akhirnya aku tahulah kisah sebenar tanpa menunjukkan kejakunan lagi. Terima kasih Bulan Purnama.

Kemudian, tadi aku tengok berita, buletin TV3. Tak mahu ketinggalan lagi. Sampai Kim Jong Ill mati pun aku tak tahu. Parah kalau cenggini. Nama je mengajar bidang kewartawanan tapi tak tahu current affair..(^_^)..#sila tampar diri sendiri!

Ok, sorry menyimpang pula. Sebenarnya mahu komen pasal lelaki ‘bijak’ yang berkahwin dengan lelaki tu. Geli sangat. Tolonglah. Tengok gambar majlis perkahwinan diorang pun rasa macam emmm..like..huh? is it true?..can you believe it?..gay?sespesis?

Entah, apa motif lelaki ‘bijak’ itu memakai pakaian kebangsaan kita. Wahai lelaki ‘bijak’ kenapakah mesti memakai sepersalinan baju Melayu itu?haruskah mahu ditunjuk-tunjuk seolah-olah ‘ya, lihat wahai dunia aku lah lelaki melayu pertama yang dapat berkahwin gay’ atau ‘saya bangga dilahirkan dalam kalangan bangsa melayu yang beragam Islam tetapi mempunyai pemikiran terbuka’ atau ‘jomlah..ekspresikan hak anda walau apa bangsa anda dan agama anutan anda!’. Ke?

Sah ramai yang gelak guling-guling mentertawakan perlembagaan negara kita. Agama rasmi adalah agama Islam. <—-emm…apa aku merepek ni? (-_-‘)

Entahlah, hanya dia sahaja yang tahu, aku di sini yang jadi minah kapoci tak tahu apa-apa. Tak kasihan ke dengan mak bapa yang bersusah payah membesarkan dia?Tak sedih ke mak bapa dia jadi umpatan dan kejian masyarakat?paling penting dia tak kasihankan dengan nasib dia sendiri?

Bijak. Dia memang seorang pelajar pintar. Kalau tak pintar macam mana dia boleh termasuk salah seorang penerima tajaan syarikat gergasi tu, kalau dia tak pandai kenapa dia boleh amik pengajian perubatan di negara bukan calang-calang lagi. Betullah, kadang-kadang otak tidak berfungsi untuk perkara yang bermanfaat dan baik sahaja. Kadang-kadang otak bersengkongkol dengan nafsu untuk menafikan akal waras demi kepuasan dan kebebasan hak. Kan?

Wallahua’alam, kita doakan dia sijejak ‘bijak’ dapat menemui jalan pulang dan sesungguhnya Allah akan sentiasa membuka pintu taubat untuknya. Mintalah jauh-jauh jangan ada dalam kalangan ahli keluarga kita, sahabat kita dan masyarakat kita menjadi seperti jejaka ‘bijak’ ini ya. Nauzubillah.

Habis. Dah pergi main jauh-jauh, aku dah update entri..<—perasan ada stalker yang jadi follower blog sendiri..hehe..(*_*)

Ok, ok, memang tiada semangat update entri beberapa hari kebelakangan ini. Lagipun sibuk manjang. Semester pun baru bermula. jadi dapat isu hangat ni, terus buka new post dan menaip. Gila campin kan?

#Gila malas kasi masuk gambar sijejaka ‘bijak’ dan pasangan. Sila lawati link Bulan Purnama tu ya!

Tilik Personaliti kamu dengan mengira tarikh lahir

Salam,

Seorang kawan aku ada buat kira-kira mengenai personaliti diri berdasarkan tarikh lahir dinamakan kiraan metafizik (metaphysic). Terus gila mengira dan menjeling-jeling keputusan. Yang tak betul tu ‘bukan aku’, yang betul tu ‘ya, memang aku’..hehehe…

Jom aku kongsi siapakah aku.

Basic Code: knowing your self-potential through birth date by using metaphysics approaches:

STEP 1:

Jadi keputusan untuk aku ialah: tengok box yang berwarna merah (O): 6

Untuk si ENAM:

MONEY

Mad money, taste luxury, independent, want to control, unselfishness, love to sit at home, smart, honest, humane, loving, greedy

STEP 2: Chassis code description

Sila rujuk gambar rajah di atas, lihat huruf I, J, O

Berdasarkan kiraan aku pula ialah 7, 3, 6

Jadi penilaian ialah:

CODE: 3 (My Chassis Number)

Strengths:

  • All-rounder – kaki sibuk memang macam tu..(^_^)
  • Idealistic – Yewwww..tidak!
  • Active – Kadang-kadang, lebih-lebih lagi bila lapar.
  • forward      looking – Iya, selalu tunggu gaji hujung bulan.
  • One who knows and understands what he or she wanted – iyakah? sampai hari ini tak maju setapak pun.
  • Ability      to distinguish a good or bad – bila mengantuk tak jalan pun.
  • A      talent in any field he / she chooses – penyanyi ka?artiskah/model kah?
  • Can be rich and wealthy, if working in earnest – harap-harap, amin..amin..
  • Frank – hah?is it?
  • Easy  to express views on matters – aku pemalu lah..(^_*)..

Weaknesses:

  • These individuals may become too aggressive – true!
  • rude and quick temper – True!
  • Usually  he / she took things easy and not firm (not unreasonable) – True!
  • Sometimes misbehaved – always!
  • A laser. If you are not careful with the words, can cause cracks in a relationship – really?not la..(-_-‘)

CODE: 6

Strengths:

  • This is the number to continue to exist or live – thank u!
  • Number  6 controls property and wealth – thank u!
  • Representing pleasures – thank u!
  • Very polite, but has a high taste in life – emmmm..not la!
  • Number 6 will be successful in careers such as education, art and religious works – thank u! alhamdulillah!
  • This individual will be popular in society – hah?betulkah?
  • He / she is also always concerned about subordinates – lum ada kakitangan pun.
  • Like to help and care for them – insyaAllah!
  • Always be the peacemaker – trouble maker adalah..(^_^)

Weaknesses:

  • A person who likes to take pride in and will not be easy – hah?fitnah belaka.
  • Do not listen to or the words of another person other than a superior – tidakkkk!
  • Caused there to do something self-interest – hemmm?

CODE: 7 (My Chassis Number)

Strengths:

  • Very skilled and very careful when dealing with anything – kadang-kadang
  • This individual will not forget those who have helped him / her –yup, kau berbudi aku merasa, kau berbudi aku berjasa!
  • Very appreciative and grateful thanks – alhamdulillah
  • These individuals are full of passion and love – yup, expecially for my families and friends, life partner, not yet!
  • A thinker and prefer peace and quiet – betul! jus, a thinker???
  • Capable of distorting what he / she said – haha? Blank*
  • Attract the attention of many people – haih! sampai sekarang tak ada pasangan pun
  • Like to seek fame and fortune – tak malu..

Weaknesses:

  • like to argue – suapaya otak lebih berkembang 😀 I’m not a YES person!!
  • Change easily – kadang-kadang.. SELALU
  • Secretive – YUP!!!
  • People      assume you are a person who does not have feelings (cold), and not easy to establish the relationship or friendship – huhhhhhhhhhhh??? :O
  • You      can act brutally if it is in the wrong mood – ermmmm.. let me think.. *BLANK

Dua Enam; kau sudah pelupa

Salam,

Pssstttt!!! ada orang tu kan, orang tu kan…kan..kan..akan tua dalam masa 10 hari lagi..hehe..ting tong..~sigh~

Boleh pulak aku lupa, tahun ini aku menyambut birthday yang ke berapa, terpaksa amik kertas dan pen pastu kira. Gila pelupa kan?

Buruk kan tulisan?

Hah?sebegitu tua?taaaaaaaakk percayaaaaaaaaaaaaaaaa
Pang!
Budak hilang ingatan selektif perlu kena tampar untuk sedar ke dunia nyata supaya tidak meracau-racau sampai menakutkan orang sekeliling.
Dua-enam. Aku masih juga seperti dulu. Diri aku yang berumur dua tahun dan 6 tahun..(^_^)..
Dua-enam. Masih banyak lagi impian yang aku belum capai.
Dua-enam. Masih banyak lagi benda yang perlu aku lalui, pahit, manis, getir, gembira.
Dua-enam. Aku masih tunggu pokok krismas betul sebagai hadiah hari jadi.
Dua-enam. Aku masih bujang dan tiada calon bakal suami.
Dua-enam. Aku belum ada master.
Dua-enam. Aku belum mahu tamatkan zaman bujang.
Dua-enam. Aku tidak dapat lagi duit raya..huhu…
Dua-enam. Aku belum ada lesen kereta dan kereta.
Dua-enam. Aku belum bertukar jadi Jessica Alba. Heh??
Hehe..buat-buat tak nampak aku punya list yang belum tercapai dikala umur masuk penghabisan waktu muda tu. Budak hilang ingatan selektif tidak sepatutnya merapu maraban seperti tu. Entah mana lah penjaga budak ni.
Teringat, tahun 2009, aku masih bekerja di sebuah kementerian (kalau korang baca entri sebelum ini, tahulah korang aku pernah menabur bakti di mana..hihi..). Aku make a wish dengan bos, satu sahaja hadiah yang aku mahu masa birthday nanti, iaitu pokok krismas. Jadi, bos aku memang sangat baik dan pemurah (love you sis!), jadi lepas cuti krismas aku datang ofis macam biasa.
Cuba teka?aku dapat tak hadiah tu?
Yeahhhhhhhhh! ada box atas meja. Besar. Hati aku berdebar-debar. Mungkinkah pokok krismas?mungkinkah? Bos cakap bukalah. Buka-buka aku nampak benda hijau tapi keras. Pokok krismas tak keras pun. Rupanya, memang cristmas tree, tetapi berbentuk pasu. Cute. Nanti aku upload gambarnya ya.
Thanks boss!
Bos bagi aku sehelai baju, cute, ada riben color merah di leher. Memang cantik. Bos cakap dia sudah round semua shopping complex tapi tak ada jual pokok krismas yang real. Tak apa bos, yang palsu ni pun buat hati saya sayu..huhu..
Jadi, tahun ini kau buat permintaan nak pokok krismas real lagi ka?yup!
Aku tetap minta pokok krismas betul. Tapi…tak minta dengan sesiapa pun. Aku buat permintaan dalam hati je..hehe..
Tadi aku google, cari info, haram atau tidak kita sebagai muslim mempunyai pokok krismas di dalam rumah. Sila baca di sini (al-Hakam.net), thanks ya tuan tanah saya ambil info kamu.
Member-member ajak tukar-tukar hadiah sempena krismas dan advance birthday aku nanti. Sebab diorang akan cuti seminggu untuk sambut krismas ni. Yalah, tiga orang member kamcheng aku non-muslim.
Patutkah aku minta pokok krismas dengan diorang?heheh..(^_*)

Hafalan Shalat Delisa

Salam,

Baru je seorang member share link di FB mengenai sebuah filem karya dari seberang juga..(kenapalah mesti dari seberang barulah filem tu best?). Bertajuk Hafalan Shalat Delisa.

Tengok trailer nya, memang superb. Macam tak sabar nak tengok. Huarghhh..paling saya suka semestinya pelakon lelaki filem ni si aktor ala-ala hero hindustan si Reza Rahadian, si Ocid dalam filem 3 Hati 2 Dunia 1 Cinta tu..tapi dalam filem ni rambut dia tak grebo ya..(^_^)..malahan dia jadi ustaz..hahha..

Harap-harap adalah ditayangkan di Malaysia..tolong..tolong…karya bernilai tu..serius! daripada tayangkan filem-filem omputih New Year Eves ka puss in butt ka, breaking dawn ka baik tayang filem yang memberi makna sejagat macam tu.

Lagi satu filem ni banyak betul unsur-unsur Islam. Diadapatasi dari novel juga. Juga!

Haippp..asal saja filem best semua dari seberang, filem dari seberang mesti best..(^_*)

 

Ini cover untuk filem..

Ini untuk cover novel pulak..

 

Ini pulak gambar cowok ganteng itu..Reza Rahadian..

Mari ramai-ramai ya kita nonton di pawagam 22 Disember (emm…kalau ada la ye..)…(^_^)