Seorang gadis seksi, hanya memakai tube dan skirt ngam-ngam paras bontot. Berjalan dengan lenggang dan lenggok menggoda yang bertujuan. Ya, bertujuan memikat sang jejaka yang buta mata dan buta hati. Rambut panjang ala-ala model (haruslah!), bermake-up tebal, memakai bra, bercukur kening, bertumit tinggi, tetapi tiba-tiba, di sana kamu nampak dia kencing berdiri..oh mannnnn! Jelek bukan?pitam sekejap.

Maaf, sekadar gambar hiasan, kredit tuan punya gambar..

Seorang rakan ada bercerita, memang depan mata dia sigadis itu kencing berdiri. Tak perlu duduk mencangkung macam perempuan, dia hanya berdiri dan singkap skirt..^___^..

Kemudian, dalam fikiran jahat aku, kalau mereka pergi tandas pun, pintu mana yang mereka pilih, yang bertanda orang pakai skirt atau pakai seluar. Mereka sendiri keliru. So, make sense-lah diorang buang merata-rata hatta di tiang lampu dan dinding tangga. Please imagine!

^____^…(terima kasih tuan punya gambar)

Jom, kita mengenali siapa golongan yang mengalami krisis identiti ini. Maaf, bukan untuk mengolok atau menjahati golongan ini, sekadar berkongsi. Kongsi maknanya kita ambil peduli. T____T

Pondan atau maknyah adalah golongan yang mengalami krisis identiti atau dari sudut sains disebut Sindrom Klinefelter. Pendek kata mereka mempunyai masalah psikologi. Mereka dilahirkan mempunyai jantina lelaki (maka sah-sah mempunyai alat kelamin lelaki) tetapi mempunyai naluri keperempuanan, suka kepada keindahan, kelembutan juga belaian. Sila klik sini untuk info lanjut.  Manakal pengertian dari segi perundangan sila ke sini. Terima kasih pakcik google kerana memudahkan kerja..>_<..

Golongan ini bukan khunsa (iaitu individu yang dilahirkan mempunyai dua alat sulit, alat sulit wanita dan lelaki), mengikut kajian (sila klik sini) 98.63% mak nyah dilahirkan sebagai lelaki, dan hanya 1.37% dilahirkan sebagai khunsa.

Dalam negara kita golongan ini dipanggil golongan ketiga(?), dan penukaran status jantina di dalam kad pengenalan tidak dibenarkan di mahkamah. Sila rujuk artikel ini. (kita tunggu sampai bila akta ini digunapakai).

Kebanyakan golongan ketiga ini mencari ‘rezeki’ dengan menjual badan body. Hasil pertolongan pakcik google, didapati rata-rata pondan/maknyah menawarkan harga yang lebih murah (RM20-Rm50) dan berbaloi untuk dilanggan oleh golongan yang mempunyai nafsu serakah. Mengejutkan, industri pelacuran (wow! aktiviti pelacuran menjadi salah satu sumber ekonomi negara, akan datang, mungkin..>_<) di negara kita sudah dimonopoli oleh golongan ketiga ini, tak kira pondan/maknyah tempatan atau dari negara sempadan. Pelacur-pelacur tegar wanita sudah dikalahkan. Ermmmm…

Di Thailand, golongan ketiga ini sudah diiktiraf. Ini kerana di negara Gajah Putih ini, podan/maknyah diiktiraf sebagai warganegara. Malah, kerajaan negara itu menubuhkan sebuah universiti khas untuk golongan ini. Universiti Suan Dusit. Gila kau nyah, marvelous, fabulous, meletops. Tapi jangan salah sangka, silibus dan model pembelajaran universiti ini sama macam institusi pendidikan lain. Tak ada silibus yang lucah-lucah-macam-mana-mau-belajar-cari-pelanggan-bagai. Percayalah…^___^..tak percaya lagi?hmmm…di sana ada sudah pertandingan ratu cantik pondan juga golongan ini diberi peluang menjadi pramugari..(sila kelip-kelip mata). Maka, apa yang ditunggu, silalah berhijrah ke Thailand.

Fakta lain, golongan ketiga ini mempunyai bahasa tersendiri, seperti nyah, noks, mak, uols, hanjeng dan lain-lain lagilah. Mahu belajar lebih lanjut sila ke sini.

Oklah, tak payah kongsi lebih-lebih, buat dosa kering saja. Maaf. Tiada niat mahu memalukan golongan ini, Mari kita bacakan al-fatihah untuk mereka (bagi yang muslim) untuk kembali ke pangkal jalan.

Satu lagi, kalau diorang ini jadi lelaki mungkin lebih kacak kan?sebab masa diorang ‘bertukar’ jadi wanita cantik gila, perempuan tulin pun kalah..^___________^..larikkkk.

Ok..ok..fine…jom doa ramai-ramai agar mereka sempat bertaubat……………………………….amin…amin..

p/s:pondan-pondan dan mak nyah yang sesat masuk sini, sila berkongsi perasaan anda. Terima kasih…:)